Monday, February 20, 2017

Teachers in Donostia

El cap de setmana del 11 de febrer els mestres d'anglès, la Isabel i el George, juntament amb la Maira vam anar a Donostia a compartir i a aprendre de les vivències d'altres escoles de tota Espanya, principalment de València, País Basc, Granada, Mallorca, Sigüenza, León i Catalunya.
Allà vam observar la manera de treballar de dues Ikastoles (escoles basques) que, com nosaltres utilitzen el mètode Artigal a Educació Infantil i estan interessatdes en la introducció del Diary segons la proposta de la Xaro Mas de l'escola Los Carmenes de Granada. A la nostra escola, vam introduir aquest mètode fa un any a primer i enguany hem estès l'ús a tot el cicle inicial.
La Isabel comparteix la seva experiència amb les mestres assistents
Aquest mètode innovador facilita l'assoliment de l'anglès d'una manera molt natural, semblant a la forma en què els infants aprenen la seva llengua materna. Parteix sempre de vivències personals que poden succeir en el seu context quotidià, com per exemple, la caiguda d'una dent, la visita d'un familiar, els aniversaris, les festes i un llarg etcètera.
Per aquesta raó cadascú escriu allò que li resulta interessant, sorprenent o curiós. Per tant, en un mateix dia ens podem trobar amb diferents produccions per tal què això funcioni, és molt important que el nen se senti escoltat, per tant, sempre que vulguin i sigui possible, llegiran allò que han escrit en veu alta al davant de la classe, D'altres nens i nenes, potser trobaran interessant allò que han escoltat dels seus companys i companyes i ho afegiran al seu escrit o els hi recordarà a una vivència pròpia i cap la possibilitat que en deixi constància per escrit en el seu Diary.
Com el seu propi nom indica, el nostre DIARY, consiteix en un recull d'experiències que ens han anat succeïnt al llarg del temps i que compartim amb els companys de classe. Per això quan necessitem paraules noves les anotem i les emmarquem en un color dins d'una frase que ens dóna un context que facilita la comprensió d'aquesta. D'aquesta manera podem recórrer a les nostres anotacions per a reciclar aquella llengua que ja coneixem i que podem tornar a utilitzar en un context diferent.  Més endavant la repetició de determinades estructures donarà lloc a l'assoliment i a la integració d'aquestes noves paraules dins del seu discurs.

Aviat anireu veient els resultats d'aquesta nova proposta.









No comments:

Post a Comment